Huurwoning Roosendaal

Verhuisplannen en op zoek naar een geschikte huurwoning in Roosendaal? Bij Klik voor Wonen heb je met één inschrijving toegang tot een groot woningaanbod. Wij zijn hét platform voor mensen die in Midden- en West-Brabant een huurwoning zoeken. Wij bemiddelen in het verhuren en verkopen van woningen, parkeerruimten en bedrijfsruimten voor acht Brabantse woningcorporaties. Door alle huurwoningen onder een dak aan te bieden, wordt de woningtoewijzing regionaal gelijk getrokken. Mensen die urgent op zoek zijn naar een woning, hoeven daardoor minder lang te wachten.

Inschrijven
Alle woningen van de acht aangesloten corporaties staan op de website van Klik voor Wonen. Dit zijn Laurentius, Alwel, Avoord, WonenBreburg, Mooiland, Woonkwartier, Woonvizier en Thuisvester. Als je ingeschreven staat, kun je reageren op alle woningen van deze corporaties. Zoek je een huurwoning in Roosendaal? Je vindt bij ons het grootste aanbod. Inschrijven is niet moeilijk en kost eenmalig twintig euro. Vervolgens kun je op een persoonlijke pagina al je woonwensen invullen. Op zoek naar een appartement of seniorenwoning? Of wil je alleen een huurwoning in Roosendaal, Wouw, Nispen of Heerle? Klik voor Wonen selecteert automatisch geschikte woningen voor je.

Makkelijk
Elke dag verschijnen er vrijgekomen woningen op de website. Bij Klik voor Wonen willen we het zo eenvoudig mogelijk maken om een geschikt huurhuis te vinden. Daarom vind je bij elke advertentie extra informatie. Bijvoorbeeld hoe groot het huis is, wat voor energielabel het heeft en of de woning voor een gezin of voor een persoon geschikt is. Ook zie je hoeveel mensen er al op de advertentie gereageerd hebben en op welke plek je zelf staat. Dat geeft inzicht in hoe lang je gemiddeld nog moet wachten op een huurwoning.

Toewijzen
Als je reageert op een woning, is het afwachten of je deze ook toegewezen krijgt. Het systeem selecteert namelijk de kandidaat die als eerste in aanmerking komt. Hij of zij krijgt automatische bericht. De verhuurder kan de woning op verschillende manieren aanbieden. Bijvoorbeeld op inschrijfduur. Wie het langst staat ingeschreven, krijgt de woning als eerste aangeboden. Wil hij of zij de woning toch niet hebben, krijgt de volgende bericht. In andere gevallen krijgt de woningzoekende die het eerst reageert, de woning toegewezen. En nog een manier is loting. Uit alle reacties loten we de eerste kandidaat. Het maakt dus niet uit hoe lang je ingeschreven staat. De laatste optie is Wens & Wacht. Als je graag in een specifieke straat of buurt wilt wonen, is deze optie wat voor jou. Je krijgt bericht als er iets is vrijgekomen.

Passend toewijzen
Corporaties mogen sociale huurwoningen alleen nog maar passend toewijzen. Dit houdt in dat de huurprijs moet passen bij het inkomen van de woningzoekende. Met deze regels wordt voorkomen dat de huurprijzen voor mensen met een laag inkomen te hoog worden. En het zorgt ervoor dat iedereen een geschikte huurwoning kan vinden. Klik voor Wonen zorgt ervoor dat je automatisch een overzicht krijgt van woningen die passen bij jouw inkomen.

Ben je op zoek naar een huurwoning in Roosendaal en zit je nog met vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.