Huren Roosendaal

Ga je verhuizen en wil je huren in Roosendaal? Dan moet je bij Klik voor Wonen zijn, het grootste huurplatform in Midden- en West-Brabant. Bij Klik voor Wonen vind je een groot aanbod van eengezinswoningen, seniorenwoningen, appartementen maar ook sociale huurwoningen. Deze woningen worden aangeboden door acht Brabantse woningcorporaties. Door de huurwoningen centraal aan te bieden, maak je als woningzoekende eerder kans op een huis en kun je kiezen uit een groot aanbod van verschillende huurwoningen. Ook mensen die nog maar kort staan ingeschreven, maken bij Klik voor Wonen kans op een huis.

Aanbod
Het kans soms best lastig zijn om een geschikt huurhuis te vinden. De wachtlijsten zijn lang en het aanbod niet altijd even groot. Bij Klik voor Wonen worden elke dag nieuwe huurhuizen uit de regio West en Midden-Brabant aangeboden op de website. Je vindt hier het woningaanbod van Laurentius, Alwel, Avoord, WonenBreburg, Mooiland, Woonkwartier, Woonvizier en Thuisvester. Om voor een woning in aanmerking te komen, moet je  jezelf wel inschrijven bij Klik voor Wonen. Dat kan heel makkelijk en snel. Pas als je inschrijving voltooid is, kun je reageren op vrijgekomen woningen. Ook kun je via een speciaal zoekprofiel je woonwensen aangeven. Wil je bijvoorbeeld alleen maar huren in Roosendaal, Wouw, Nispen of Heerle? Vul dat dan in. Je krijgt vervolgens alleen huurhuizen uit deze plaatsen te zien. Ook kun je selecteren of je naar een eengezinswoning, appartement of seniorenwoning op zoek bent. Komt er een geschikte woning vrij, dan krijg je automatisch bericht van ons.

Reageren
Als je een geschikte woning gevonden hebt op onze website, kun je eenvoudig reageren. Vervolgens is het afwachten of je ook de nieuwe huurder bent. Het toewijzen van een woning kan namelijk op verschillende manieren. In de meeste gevallen wordt gekeken naar hoe lang je ingeschreven staat. Maar om ook mensen die nog niet zo lang ingeschreven staan een kans te geven, zijn er ook andere opties. Zo kan een woningcorporatie een woning aanbieden via loting. Het systeem kiest een kandidaat uit. Iedereen heeft evenveel kans, het maakt niet uit hoe lang je ingeschreven staat. Soms is degene die het eerste reageert de gelukkige. En sommige huizen worden toegewezen aan bepaalde doelgroepen zoals senioren, grote gezinnen of Wmo-kandidaten. Bij de advertentie staat duidelijk aangegeven wat je moet doen om kans te maken op het huis.

Passend toewijzen
Sinds enkele jaren zijn de regels veranderd. En dat heeft consequenties voor de woningcorporaties én toekomstige huurders. Huurwoningen worden voortaan alleen nog maar passend toegewezen. Dit betekent dat je gezamenlijk inkomen bepalend is voor welke woning je in aanmerking komt. Bij passend toewijzen wordt niet alleen gekeken naar het inkomen maar ook naar de gezinssamenstelling. Voor eenpersoonshuishoudens gelden andere maximale huurprijzen dan voor een gezin met twee kinderen. Voeg daarom bij je inschrijving een actuele inkomensverklaring in. Anders maak je geen kans op een huis dat bij jouw situatie past.

Je vindt bij Klik voor Wonen overigens niet alleen huurwoningen, maar ook koopwoningen, nieuwbouwwoningen, commerciële ruimten, garages en parkeerplaatsen zijn op de website te vinden. Als je wilt huren in Roosendaal, is Klik voor Wonen het juiste platform om een geschikte woning te vinden.