Huren Etten-Leur

Een huis huren in Etten-Leur begint bij Klik voor Wonen, het grootste huurplatform in West-Brabant. Op onze website vind je eengezinswoningen, appartementen, seniorenwoningen en veel sociale huurwoningen. Klik voor Wonen is het regionale samenwerkingsverband tussen verschillende woningcorporaties. Door huurwoningen op één plek aan te bieden, zijn de wachtlijsten minder lang en hebben woningzoekenden een groot aanbod van verschillende huurhuizen. Bij Klik voor Wonen ben je dan ook slechts één klik verwijderd van een geschikte huurwoning.

Aanbod
Elke dag worden er nieuwe huurwoningen aangeboden op de website van Klik voor Wonen. Je vindt hier het woningaanbod van woningcorporaties Woonkwartier, Laurentius, Alwel, Avoord, WonenBreburg, Mooiland,  Woonvizier en Thuisvester. Om voor een woning in aanmerking te komen, moet je als woningzoekende ingeschreven staan. Daarna kun je reageren op een vrijgekomen woning. Inschrijven is heel eenvoudig en kost eenmalig twintig euro. Je inschrijving moet wel elk jaar verlengd worden om kans te blijven maken op een woning. Na je inschrijving kun je via een persoonlijk profiel je wensen aangeven. Wil je bijvoorbeeld alleen maar huren in Etten-Leur, Rijsbergen, Zundert of Prinsenbeek? Geef dat dan aan. Ook kun je selecteren in wat voor woning je geïnteresseerd bent. Bijvoorbeeld een appartement of eengezinswoning. Komt er een geschikte woning vrij, dan krijg je automatisch bericht.

Reageren
Als je een geschikte woning ziet, kun je daarop reageren. Of je de woning ook toegewezen krijgt, hangt van enkele factoren af. Soms telt bijvoorbeeld de inschrijfduur. Dus hoe langer je ingeschreven staat, hoe meer kans je maakt op een woning. Maar om ook mensen die pas kort ingeschreven staan een kans te geven, bieden woningcorporaties hun woningen soms ook op andere manieren aan. Bijvoorbeeld via loting. Iedereen heeft een eerlijke kans, het maakt niet uit hoe lang je ingeschreven staat. Soms is ook de eerste reageerder de gelukkige. Bij de advertentie staat duidelijk aangegeven hoe de woning wordt toegewezen.

Passend toewijzen
Sinds enkele jaren hebben de corporaties te maken met nieuwe regels als het gaat om het toewijzen van huurwoningen. Dit houdt in dat je gezamenlijk inkomen bepalend is voor welke woning je in aanmerking komt. Dit noemen we passend toewijzen. Deze regels zorgen ervoor dat ook mensen met een lager inkomen in aanmerking komen voor een geschikte huurwoning. Bij passend toewijzen wordt overigens niet alleen gekeken naar het inkomen maar ook naar de gezinssamenstelling. Voor eenpersoonshuishoudens gelden weer andere maximale huurprijzen dan voor een gezin met twee kinderen. Daarom is het ook belangrijk om bij je inschrijving een actuele inkomensverklaring toe te voegen. Want als je reageert op een te dure of goedkope woning, word je toewijzing weer ingetrokken.

Klik voor Wonen is hét verhuurdersplatform in West- Brabant. Je vindt bij ons niet alleen huurwoningen, maar ook koopwoningen, nieuwbouwwoningen, commerciële ruimten, garages en parkeerplaatsen zijn op de website te vinden. Als je iets wilt huren in Etten-Leur, moet je bij Klik voor Wonen zijn. Je bent maar één klik verwijderd van je ideale huurhuis. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons via het contactformulier.