Huren Breda

Wil je huren in Breda? Schrijf je dan in bij Klik voor Wonen, hét grootste huurplatform in Midden- en West-Brabant. Je vindt op onze website een groot aanbod van eengezinswoningen, seniorenwoningen, appartementen en sociale huurwoningen. Acht woningcorporaties bieden hun huurhuizen aan op onze website. Door huurwoningen op één plek aan te bieden, maak je eerder kans op een huis en kunnen woningzoekenden kiezen uit een groot aanbod van verschillende huurwoningen. Ook mensen die nog maar kort staan ingeschreven als woningzoekende, hebben bij Klik voor Wonen kans op een huis.

Aanbod
Lange wachtlijsten en weinig aanbod. Het is in deze tijd niet eenvoudig om een huurhuis te vinden. Bij Klik voor Wonen worden elke dag nieuwe huurwoningen aangeboden op de website. Je vindt hier het woningaanbod van woningcorporaties Laurentius, Alwel, WonenBreburg, Mooiland, Woonkwartier, Woonvizier, Thuisvester en zorginstelling Avoord. Omdat je in een groter gebied kunt zoeken, is de kans ook groter om een geschikt huis te vinden. Om voor een woning in aanmerking te komen, moet je wel als woningzoekende ingeschreven staan bij Klik voor Wonen. Daarna kun je pas reageren op een vrijgekomen woning. Inschrijven gaat heel makkelijk en kost eenmalig twintig euro. Je inschrijving moet wel elk jaar verlengd worden. Als je bent ingeschreven, kun je via het zoekprofiel je wensen aangeven. Wil je alleen maar huren in Breda, Bavel, Ulvenhout of Teteringen? Dat kun je aangeven. Je krijgt dan alleen huurhuizen uit deze plaats(en) te zien. Ook kun je selecteren in wat voor woning je geïnteresseerd bent. Bijvoorbeeld een appartement of eengezinswoning. Komt er een geschikte woning vrij, dan krijg je automatisch bericht van ons.

Reageren
Reageren op een woning gaat heel eenvoudig. Of je het huis ook toegewezen krijgt, hangt van een aantal factoren af. In de meeste gevallen wordt gekeken naar hoe lang je ingeschreven staat. Hoe langer je ingeschreven staat, hoe meer kans je maakt op een woning. Maar om ook mensen die nog niet zo lang ingeschreven staan een kans te geven, bieden woningcorporaties hun woningen ook op andere manieren aan. Bijvoorbeeld via loting. Het systeem kiest een kandidaat uit. Iedereen heeft een eerlijke kans, het maakt niet uit hoe lang je ingeschreven staat. In een aantal gevallen krijgt de eerste die reageert de woning toegewezen. Bij de advertentie staat duidelijk aangegeven wat je moet doen om kans te maken op het huis.

Passend toewijzen
Corporaties hebben sinds enkele jaren te maken met regels als het gaat om het toewijzen van huurwoningen. Dit betekent dat je gezamenlijk inkomen bepalend is voor welke woning je in aanmerking komt. Dit wordt ook wel passend toewijzen genoemd. Mensen met een lager inkomen komen zo ook in aanmerking voor een geschikte huurwoning. Bij passend toewijzen wordt overigens niet alleen gekeken naar het inkomen maar ook naar de gezinssamenstelling. Voor eenpersoonshuishoudens gelden andere maximale huurprijzen dan voor een gezin met twee kinderen. Het is daarom belangrijk om bij je inschrijving een actuele inkomensverklaring toe te voegen. Want als je reageert op een te dure of goedkope woning, word je toewijzing weer ingetrokken.

Klik voor Wonen is hét verhuurdersplatform in West- en Midden-Brabant. Je vindt bij ons niet alleen huurwoningen, maar ook koopwoningen, nieuwbouwwoningen, commerciële ruimten, garages en parkeerplaatsen zijn op de website te vinden. Als je wilt huren in Breda, is Klik voor Wonen het juiste platform om een geschikte woning te vinden.