Huis huren Zevenbergen

Als je een huis wilt huren in Zevenbergen, moet je bij Klik voor Wonen zijn. Bij ons vind je namelijk het grootste aanbod van huurwoningen in West-Brabant op één plek. Klik voor Wonen is een regionaal samenwerkingsverband tussen verschillende Brabantse woningcorporaties. Zij bieden hun (sociale) huurhuizen aan via ons platform. En dat heeft veel voordelen: een groot aanbod, ruime keuze en minder lange wachtlijsten. Ook als je nog niet zo lang staat ingeschreven als woningzoekende, maak je via Klik voor Wonen kans om een huis toegewezen te krijgen.

Meer kans
Soms kun je in een situatie belanden dat je snel een huurhuis nodig hebt. Bijvoorbeeld na een scheiding. Of je wordt ouder en hebt moeite om de trap op te komen. Een gelijkvloerse seniorenwoning zou een goede oplossing zijn. Maar als je dan gaat zoeken naar een geschikte woning, blijken de wachtlijsten erg lang te zijn. Bij Klik voor Wonen kunnen ook mensen terecht die nog niet zo lang staan ingeschreven als woningzoekende. Niet alle toewijzingen geschieden namelijk op basis van je inschrijfduur. En om meer inzicht te krijgen hoe lang je nog moet wachten op een geschikte woning, zie je na reageren direct op welke plaats je staat.

Hoe werkt het?
Als je wilt reageren op een woning, moet je eerst ingeschreven staan bij Klik voor Wonen. En dat kan gemakkelijk en snel. Als je een huis wilt huren in Zevenbergen, Oudenbosch, Klundert of Moerdijk schrijf je jezelf in en krijg je toegang tot het gehele aanbod van de deelnemende woningcorporaties. In het zoekprofiel kun je persoonlijke wensen invoeren. Bijvoorbeeld waar je wilt wonen en naar wat voor woning je op zoek bent. Klik voor Wonen selecteert dan de woningen die aan jouw wensen voldoen. Als er een geschikt huis vrijkomt, krijg je automatisch bericht van ons.

Reageren
De woningcorporaties kunnen de vrijgekomen woningen op verschillende manieren aanbieden. Het meest gebruikelijke is aanbod. De toewijzing geschiedt op basis van inschrijfduur. Hoe langer je ingeschreven staat als woningzoekende, hoe groter de kans dat je de woning hebt. Een andere manier is loting. Iedereen die reageert, heeft een even grote kans om het huis toegewezen te krijgen. En is sommige gevallen krijgt degene die het eerste reageert de woning. En bij ‘doelgroep’ krijgt een bepaalde groep voorrang, zoals Wmo-kandidaten, 55-plussers of grote gezinnen.

Passend toewijzen
Om iedereen een eerlijke kans op een geschikte huurwoning te geven, zijn corporaties sinds enkele jaren verplicht hun huurwoningen passend toe te wijzen. Met deze wetgeving komen mensen met een lager inkomen in aanmerking voor een sociale huurwoning. Elk jaar wordt vastgesteld hoeveel een sociale huurwoning maximaal mag kosten en wat de inkomensgrens is. Bij je inschrijving vragen we dan ook altijd om een actuele inkomensverklaring. Je kunt dan alleen reageren op woningen die passen bij jouw inkomensgrens.

Wil je een huis huren in Zevenbergen? Dan moet je bij Klik voor Wonen zijn. Maar bij ons bieden de corporaties niet alleen huurwoningen aan. Ook koopwoningen, nieuwbouwwoningen, commerciële ruimten, garages en parkeerplaatsen zijn op de website te vinden.