Huis huren Roosendaal

Wil je een huis huren? In Roosendaal kun je terecht bij Klik voor Wonen. Bij ons vind je alle huurwoningen in West-Brabant onder één dak. Klik voor Wonen is een regionaal samenwerkingsverband tussen acht verschillende Brabantse woningcorporaties. Door de krachten te bundelen is ons aanbod van huurwoningen groot. Dat zorgt voor een ruimere keuze en minder lange wachttijden. Ook als je nog niet zo lang staat ingeschreven als woningzoekende, maak je via Klik voor Wonen kans om een huis toegewezen te krijgen.

Minder lange wachttijden
Op dit moment zijn de wachtlijsten lang als je op zoek bent naar een huurwoning. Bij Klik voor Wonen kunnen ook mensen terecht die nog niet zo lang staan ingeschreven als woningzoekende. Zij hoeven niet per se jarenlang te wachten op een huis. Het is namelijk niet in alle gevallen belangrijk hoe lang je ingeschreven staat. Als je reageert op een woning, zie je ook meteen op welke plaats je staat. Dat geeft meer inzicht over hoe lang je nog moet wachten.

Inschrijven
Wil je kans maken op een huurwoning, dan is inschrijven vereist. Dat kan heel makkelijk via de website. Vul je gegevens in en voeg een actuele inkomensverklaring toe. Deze is nodig om te kijken voor welke huurwoningen je in aanmerking komt. Als je een huis wilt huren in Roosendaal, Wouw, Nispen of Heerle zie je de huurhuizen die daar worden aangeboden. Je kunt namelijk in een zoekprofiel je persoonlijke voorkeuren aangeven. Klik voor Wonen selecteert dan de woningen die aan jouw wensen voldoen. Als er een geschikt huis vrij komt, krijg je automatisch bericht van ons. Natuurlijk ben je vrij om te kiezen welk huis je uiteindelijk wilt.

Geschikt huis gevonden
De bij Klik voor Wonen aangesloten woningcorporaties kunnen de vrijgekomen woningen op verschillende manieren aanbieden. Het is dus lang niet altijd zo dat degene die het langst staat ingeschreven het huis ook daadwerkelijk krijgt. Soms wordt er geloot om een woning. Iedereen heeft dan evenveel kans om het huis toegewezen te krijgen. Het komt ook voor dat degene die het eerste reageert, de woning heeft. Ook hier maakt het niet uit hoe lang je ingeschreven staat. Als je geen haast hebt en in een specifieke straat of buurt wilt wonen, kun je ook nog gaan voor de optie ‘Wens & Wacht’. Je krijgt dan een melding als er in je favoriete buurt een huis is vrijgekomen.

Passend toewijzen
Sinds enkele jaren gelden er nieuwe regels op de huurmarkt. Woningcorporaties zijn verplicht om hun woningen passend toe te wijzen. Op Klik voor Wonen vind je veel sociale huurwoningen. Deze huizen zijn bestemd voor mensen met een lager inkomen. Bij je inschrijving vragen we dan ook altijd om een actuele inkomensverklaring. Je kunt dan alleen reageren op woningen die passen bij jouw inkomensgrens.

Als je een huis wilt huren in Roosendaal en je hebt nog vragen dan kun je altijd contact met ons opnemen via het contactformulier. Daarnaast vind je bij ons niet alleen huurwoningen, maar ook koopwoningen, nieuwbouwwoningen, commerciële ruimten, garages en parkeerplaatsen zijn op de website te vinden.