Huis huren Oosterhout

Woningzoekenden die een huis willen huren in Oosterhout, kunnen zich inschrijven bij Klik voor Wonen. Wij zijn hét platform voor woningzoekenden in West-Brabant met een groot aanbod van sociale huurwoningen. Klik voor Wonen is een regionaal samenwerkingsverband tussen verschillende woningcorporaties. Door alle huurhuizen op een plek aan te bieden, maak je meer kans op een huurhuis dat voldoet aan al jouw wensen.

Iedereen een kans
Je hoort verhalen van mensen die wel acht jaar hebben moeten wachten op een geschikte huurwoning. Maar soms kom je in een situatie dat je niet zo lang kunt wachten. Bijvoorbeeld na een scheiding of als je ouder wordt. Bij Klik voor Wonen heeft iedereen een kans op een huurhuis, zelfs als je nog niet zo heel lang ingeschreven staat. Niet alle huizen worden namelijk toegewezen op basis van inschrijving. Soms geschiedt dat via loting. En bij ‘doelgroep’ krijgt een bepaalde groep voorrang, zoals Wmo-kandidaten, 55-plussers of grote gezinnen.

Hoe werkt het?
Als je een huis wilt huren in Oosterhout, Geertruidenberg, Raamsdonksveer of Drimmelen moet je jezelf inschrijven bij Klik voor Wonen. Met één inschrijving hebben woningzoekenden toegang tot het totale woningaanbod van de deelnemende gemeenten in West-Brabant. Om het zoeken te vergemakkelijken, kun je een persoonlijk zoekprofiel aanmaken. Wil je bijvoorbeeld alleen een huis huren in Oosterhout, dan vul je dat in. Maar je kunt ook aangeven of je een appartement, seniorenwoning of eengezinswoning zoekt. Klik voor Wonen selecteert dan automatisch geschikte huizen voor je. En je krijgt bericht als er een woning die bij jou past is vrijgekomen.

Sociale huur
Klik voor Wonen biedt veel sociale huurwoningen aan. Deze woningen zijn speciaal bedoeld voor mensen met een lager inkomen. Elk jaar wordt vastgesteld hoeveel een sociale huurwoning maximaal mag kosten. Bij je inschrijving vragen we dan ook altijd om een actuele inkomensverklaring. Je kunt dan alleen reageren op woningen die passen bij jouw inkomensgrens. Ligt je inkomen hoger dan de inkomensgrens? Dan krijg je de woning niet toegewezen. Dit wordt ook wel passend toewijzen genoemd. Deze regels zijn ingesteld om iedereen een kans te geven op een goedkope huurwoning.

Reageren
Heb je een geschikte huurwoning gevonden die aan al jouw wensen voldoet? Dan kun je door middel van één klik reageren. Dan is het afwachten of je het huis ook toegewezen krijgt. De meeste huizen worden toegewezen op basis van inschrijfduur. Hoe langer je ingeschreven staat als woningzoekende, hoe groter de kans dat je de woning hebt. Maar soms wordt een woning ook op een andere manier toegewezen, bijvoorbeeld via loting of het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Bij deze twee laatste methoden maakt inschrijfduur niks uit. Iedereen heeft evenveel kans. Een ander optie is ‘Wens & Wacht’. Wil je graag in een specifieke straat wonen en heb je geen haast? Dan is deze optie iets voor jou.

Je kunt niet alleen bij Klik voor Wonen terecht als je een huis wilt huren in Oosterhout. Bij ons bieden de corporaties naast huurwoningen ook koopwoningen, nieuwbouwwoningen, commerciële ruimten, garages en parkeerplaatsen aan.