Appartement huren Roosendaal

Ben je woningzoekende en wil je graag een appartement huren in Roosendaal? Schrijf je dan snel in bij Klik voor Wonen. Wij zijn namelijk hét verhuurplatform van West- Brabant. Bij ons vind je een groot aanbod aan huurwoningen en appartementen in iedere prijsklasse. Zowel starters als senioren kunnen bij ons terecht. Je bent bij Klik voor Wonen slechts één klik verwijderd van een geschikte huurwoning.

Groot aanbod
Geschikte huurwoningen zijn schaars en de wachtlijsten lang. Het is lang niet altijd eenvoudig om een woning te vinden die bij jouw situatie past. Bij Klik voor Wonen worden huurhuizen verdeeld via het regionale woningverdeelsysteem. Wij zijn namens acht woningcorporaties dé bemiddelaar voor huurwoningen in West- en Midden-Brabant. Daardoor hebben we een groot en breed aanbod van huurwoningen. Bij Klik voor Wonen hebben zelfs mensen die nog niet zo lang staan ingeschreven kans om een woning toegewezen te krijgen.

Een geschikte woning
Op zoek naar een woning of wil je een appartement huren in Roosendaal, Wouw, Nispen of Heerle? Schrijf je dan snel in bij Klik voor Wonen. Je krijgt dan direct toegang tot ons aanbod van huurwoningen. Of je nu een appartement of eengezinswoning met tuin zoekt. Wij hebben altijd een geschikte woning voor je. Om het zoeken wat makkelijker te maken, kun je in het zoekprofiel je persoonlijke woonwensen aangeven. Als er een geschikte woning vrijkomt, krijg je automatisch bericht van ons. Als de juiste woning tussen het aanbod zit, hoef je alleen nog maar te reageren.

Toewijzen van de woning
De toewijzing van een woning kan op verschillende manieren gaan. Bij Klik voor Wonen geldt dus niet altijd dat degene die het langst staat ingeschreven de woning ook krijgt. Daardoor hebben ook mensen die nog relatief kort staan ingeschreven kans op een appartement. De verhuurder kan namelijk op verschillende manieren de woning aanbieden. Een van de manieren is dat degene die het snelst reageert de woning krijgt toegewezen. Of loting bepaalt wie de nieuwe huurder wordt. Uit alle reacties loten we de eerste kandidaat. Het maakt dan niet uit hoe lang je ingeschreven staat. En bij ‘doelgroep’ krijgt een bepaalde groep voorrang, zoals Wmo-kandidaten, 55-plussers of grote gezinnen.
 
Passend toewijzen
Sinds 2016 zijn er nieuwe regels. Woningcorporaties mogen alleen nog woningen passend toewijzen. Alleen als de huurprijs past bij het inkomen van de woningzoekende, krijgt deze de woning toegewezen. Met deze regels wordt voorkomen dat de huurprijzen voor bepaalde inkomens te hoog worden. En het zorgt ervoor dat iedereen een geschikte huurwoning kan vinden. Je krijgt bij Klik voor Wonen automatisch een overzicht van woningen die passen bij jouw inkomen. Zo zoek je meteen goed. Als je eerste kandidaat voor een woning bent, controleert de woningcorporatie altijd je inkomensgegevens. Past het niet bij de woning die je toegewezen hebt gekregen, dan krijgt je het appartement of de woning niet.

Als je een appartement wilt huren in Roosendaal moet je bij Klik voor Wonen zijn. Je bent één klik verwijderd van de woning die aan al jouw wensen voldoet. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.