Appartement huren Breda

Wil je een appartement huren in Breda? Klik voor Wonen kan je hierbij helpen. Met een klik kun je reageren op een appartement dat voldoet aan jouw wensen. Of je nu een starter op de woningmarkt bent of juist zoekt naar een seniorenwoning. Bij Klik voor Wonen vind je altijd een geschikte woning of appartement.

Groot aanbod
Ellenlange wachtlijsten, een schreeuwend tekort aan huurwoningen, deze berichten verschijnen regelmatig in de media. Bij Klik voor Wonen bieden we de woningen aan via het regionale woningbemiddelingssysteem. Met een inschrijving heb je toegang tot het woningaanbod van zes woningcorporaties en enkele zorginstellingen in West-Brabant. Daardoor heb je meer kans op een woning. Bovendien zorgt Klik voor Wonen ervoor dat mensen die nog maar kort ingeschreven staan meer mogelijkheden hebben om een geschikte woning te vinden.

Woning zoeken
Wil je een appartement huren in Breda, Bavel, Ulvenhout of Teteringen? Schrijf je dan in op Klik voor Wonen. In het zoekprofiel vul je jouw persoonlijke woonwensen in. Wil je alleen in Breda wonen? Of ben je uitsluitend op zoek naar een appartement? Je kunt al je voorkeuren aangeven. Als er een geschikte woning vrij komt, krijgt je automatisch bericht van Klik voor Wonen. Natuurlijk is het ook mogelijk om het gehele woningaanbod te bekijken. Vind je een appartement interessant? Bekijk dan de foto’s en extra informatie. Nog steeds enthousiast? Dan klik je op de button ‘Reageer’.

Toewijzen
Heb je gereageerd op het appartement dat aan je wensen voldoet? Dan is het afwachten of je er ook voor in aanmerking komt. Er zijn namelijk verschillende manieren waarop de verhuurder de woning kan aanbieden. De meest voorkomende is inschrijfduur. De woningzoekende die het langst staat ingeschreven, krijgt de woning als eerste aangeboden. Soms krijgt de persoon die het eerste reageert de woning toegewezen. Maar het kan ook via loting gaan. Uit alle reacties wordt een kandidaat geloot. Bij deze manier maakt het dus niet uit hoe lang je ingeschreven staat.
 
Passend toewijzen
Alle woningcorporaties zijn verplicht hun huurwoningen passend toe te wijzen. Dit betekent dat een woningzoekende een huurwoning krijgt aangeboden waarvan de huurprijs past bij het inkomen en gezinssamenstelling. Door passend toe te wijzen krijgen huurders een woning met een huurprijs die past bij hun inkomen. Als je inlogt op Klik voor Wonen krijg je automatisch een overzicht van woningen die passen binnen de huurprijsklasse die voor jou geldt. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat je inkomensgegevens actueel zijn. Want als je eerste kandidaat voor een woning bent, controleert de woningcorporatie altijd deze gegevens. Klopt het niet, dan krijgt je het appartement niet.

Bij Klik voor Wonen was het nog nooit zo eenvoudig om een appartement te huren in Breda of omgeving. Heb je toch nog vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.